3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Bramborová polévka s fašírkou

Název Množství a jednotka
sekaná domácí 200 g
cibule 2 ks
brambory 5 ks
mrkev 3 ks
smetana 150 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Zbyl nám kousek sekané? Zkusme tuto polévku.



Postup
Sekanou (fašírku) nakrájíme na menší kousky a opečeme na másle a cibuli nakrájené na kolečka. Opečené maso s cibulí vyjmeme a do zbylého výpeku dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Základ polévky rozmixujeme nebo rozšleháme metličkou, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a povaříme, až je mrkev měkká. Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem, případně solí a vrátíme zpět opečenou sekanou s cibulí. Na talířích sypeme nasekanou zelenou petrželkou.


 


RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlová kolečka

Postup: Mandle povaříme ve vroucí vodě cca minutu a ještě horké oloupeme. Když... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - Vánek

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Postup: Z mouky, změklého másla, kostky tvarohu a špetky soli dobře zpracujeme vláčné... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...